Sport Haptonomie Nijmegen 

Sport en bewegen met souplesse en plezier

Als je in vorm bent, lijkt alles te kloppen: je bewegingen, je gevoel voor de bal, je bent één met je racket, het speelveld voel je haarfijn aan en je ‘vindt’ je teamgenoten als vanzelf. Prestaties en plezier lijken zich gewoonweg aan te dienen.
Aanhoudende spanning of te veel ‘in het hoofd zitten’ leidt ertoe dat je bewegingen houterig worden. Prestaties verminderen en de kans op blessures neemt toe.

Met haptonomische sportbegeleiding vergroot je jouw lichaamsgevoel en je ervaart lijfelijk wat je blokkeert of juist vrij maakt. Je leert hoe je jezelf kunt herstellen door weer volledig in contact te komen met jouw lichamelijkheid. Op deze manier werk je zowel preventief als herstellend.

Haptonomische sportbegeleiding helpt bij:
  • omgaan met prestatiedruk, van binnen of van buiten uit
  • (dreigende) overbelasting
  • motivatieproblemen
  • vormverlies
  • faalangst
  • aanhoudende of terugkerende blessures
  • omgaan met grenzen en emoties

Cara Valk heeft ruime ervaring in wedstrijd- en recreatiesport:
Sport en bewegen zijn mij met de paplepel ingegoten. In elke levensfase is het belangrijk om lichamelijk actief te  zijn, ook als je lichamelijke beperkingen krijgt. Ik ken de wedstrijd- en de recreatiesport van binnenuit. Ruim 22 jaar was ik sporter, trainer en coach in het wedstrijdvolleybal. Daarin heb ik heel wat uurtjes, prestaties en teleurstellingen, lief en leed beleefd. Na die tijd heb ik ook serieus en met plezier andere sporten beoefend: roeien, tennis en schaatsen. Zwemmen is de rode draad in mijn sportloopbaan. Daar ben ik mee begonnen, daar val ik op terug bij blessures en dat doe ik nog. Met haptonomische sportbegeleiding wil ik bijdragen aan gezond sporten en bewegen. Ik begeleid elke sporter met zijn of haar eigen ambities, op elk gewenst niveau.”  

Sport Haptonomie Nijmegen