Vitaal evenwicht in voelen, denken en doen

Haptonomie in Hatert, Hatertse Hei en Grootstal

Pijnlijke levenservaringen, problemen thuis, op het werk of ziekte kunnen ons persoonlijk evenwicht verstoren. Dit uit zich bijvoorbeeld in piekeren, jezelf vooral rationeel staande houden, stemmingswisselingen, strakke spieren of – onverklaarde – lichamelijke klachten.

Haptonomie bestudeert het gevoelsleven en de betekenis ervan voor de menselijke ontwikkeling. De tastzin is hierin essentieel. Het is ons meest oorspronkelijk vermogen om onszelf en onze leefwereld te ontdekken.

Haptotherapie

Haptotherapie is de therapeutische toepassing van haptonomie. Zij richt zich op herstel van het persoonlijk welzijn. De therapie combineert een psychologische met een lichamelijke benadering.

Door het lijfelijk ervaren van uw gevoelens en deze zinvol te verbinden met denken en doen ontwikkelt u een – nieuw – persoonlijk evenwicht. U werkt aan vermindering van uw klachten en u vergroot uw persoonlijke veerkracht. Het resultaat is doorgaans een sterker gevoel van basiszekerheid en meer levenskwaliteit.

Woont u in de wijk Hatert, Grootstal of Haterse Hei, dan kunt u terecht bij Cara Valk voor haptotherapie.

Werkwijze

Samen met Cara verheldert u uw probleem of klacht. Door gesprek, aanraking en ervaringsoefening beleeft en verwerkt u de gevoelens die u hierbij heeft. Zo krijgt u niet alleen een rationeel, maar ook een gevoelsmatig inzicht in uw probleem of klacht en de manier waarop u daarmee omgaat. U leert te vertrouwen op uw eigen vermogen om te voelen en hier betekenis aan te geven. Daarbij verbindt u uw gevoelens op zinvolle wijze met uw denken en doen.

Doorgaans merken cliënten gaandeweg dat zij innerlijk zekerder worden en beter opgewassen zijn tegen moeilijkheden. Klachten kunnen verminderen of cliënten ervaren (weer) levensplezier, levenskwaliteit ondanks lichamelijke of emotionele problemen.

Wilt u weten wat Cara Valk voor u kan betekenen, neem dan contact op. U kunt telefonisch contact opnemen, een mail sturen, of een bericht sturen. U vindt de gegevens op de contactpagina.